Cum să adopți poziția „gravitație zero”, care-ți permite să dormi mai bine

Durere, sforăit… Uneori avem nopți agitate, care nu ne permit să ne odihnim bine. Există totuși o poziție, imaginată de NASA, care ar ajuta să dormi mai bine. 

Un somn bun este esențial pentru a rămâne sănătos. Dacă unora le place să adoarmă pe spate, alții vor prefera să se întindă pe o parte sau chiar pe burtă. Dar există într-adevăr o poziție mai bună decât alta? Da, conform experților americani: este poziția „gravitație zero”.

Care este poziția „gravitate zero”, care te-ar ajuta să dormi mai bine?

Inițial, a fost dezvoltată de NASA (pentru Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu). Nu va trebui să mergi în spațiu pentru a dormi mai bine. Poziția „gravitație zero” constă în a sta întins pe spate și a ridica capul și picioarele puțin deasupra inimii. Face astfel posibilă menținerea corpului la un unghi de aproximativ 120°, ceea ce ajută la ameliorarea presiunii la nivelul acestui organ.

Concret, această poziție este similară cu cea pe care s-ar putea avea într-un șezlong cu spătarul și picioarele ridicate. Pentru a o experimenta, dr. Chris Winter, neurolog și expert în somn intervievat de Daily Mail, recomandă să așezi o pernă la nivelul picioarelor, ideal sub genunchi, apoi alta după gât. Dacă această postură face posibilă relaxarea corpului și să fie mai confortabil la somn, ar avea și multe beneficii pentru sănătate.

Poziția „gravitație zero”: care sunt beneficiile sale asupra somnului?

„A fi într-o poziție fără greutate tinde să fie ortopedic mai bine și mai ușor pe șolduri și umeri decât să dormi pe articulații”, spune specialistul. Potrivit acestuia, aceste efecte benefice pot fi astfel observate în întregul corp, inclusiv în tractul digestiv: „ În poziția dorsală, acidul curge din stomac deoarece stomacul și esofagul sunt orizontale. Când ridici capul, gravitația menține conținutul stomacului înn stomac”, a spus el presei britanice.

Poziția „gravitație zero” ar fi așadar ideală pentru persoanele care suferă de reflux, deoarece le-ar reduce simptomele neplăcute. De asemenea, poate ajuta la controlul sforăitului și ameliorează umflarea picioarelor. Pentru Dr. Chris Winter, deci totul este bine. Singurul ei dezavantaj? Uneori poate limita mișcarea și împiedică întoarcerea în lateral. În afară de asta, ar trebui să-ți permită să dormi ca un bebeluș!

 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentVești proaste de la ANM – Vremea ploioasă se menține până la mijlocul lunii iunie – Prognoza pentru 4 săptămâni
Articolul următorModificarea din Codul Rutier pe care trebuie să o ştie şoferii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.