Culisele statului paralel | Alexandru Nazare, dezvăluiri EXCLUSIVE despre demiterea sa și relația pe care o avea cu Florin Cîțu

Alexandru Nazare a vorbit miercuri, în emisiunea ”Culisele statului paralel” moderată de Anca Alexandrescu, despre motivele demiterii sale din funcția de ministru al Finanțelor. ”Nu eram din echipa care trebuie”, a spus acesta, adăugând că șeful Guvernului a încercat de mai multe ori să ia decizii în locul său.

Nazare a precizat că premierul refuza să discute cu el subiecte importante și, când l-a anunțat că îl va remania, Cîțu i-a spus că motivul nu este lipsa de performanță. 

”A spus că e o problemă de echipă, nu de performanță. Am dedus că nu sunt în echipa care trebuie. 
Situația a fost tensionată din martie, de când n-am putut să mai stau de vorbă cu premierul. Am și trimis adrese prin care solicitam discuții pe subiecte la zi, PNRR, execuție bugetară, viitoarea rectificare bugetară. 

După momentul în care USR a vrut să iasă de la guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu, ne-am întâlnit la Senat și mi-a spus că ne vom vedea măcar o dată pe săptămână.
Când am văzut că nu reușesc, am trimis adresă pentru că m-am gandit că poate cabinetul premierului va găsi un loc”, a povestit fostul ministru.

Nazare a subliniat că avea opinii diferite de cele ale premierului pe multe dintre proiectele importante gestionate de minister, unul fiind rolul MFP în negocierea Planului Național de Redresare și Reziliență. 

”Am avut diferențe de opinie importante pe majoritatea proiectelor pe care le-am gestionat: construcția bugetului, modul de negociere a PNRR, rolul Ministerului de Finanțe în negocierea PNRR, modul în care derulam proiectele de digitalizare în minister, relația minister – ANAF. 

Eu am solicitat ca MFP să fie inclus atât în analiza proiectelor, cât și în negocierea proiectelor. Nu mi-au fost acceptate observațiile, ca atare MFP nu a avut un rol activ în negocierea proiectelor”, a mai spus fostul ministru.

Întrebat dacă Florin Cîțu a încercat să ia decizii peste capul său, Nazare a răspuns afirmativ. 
”Au fost cazuri în care alți miniștri veneau și îmi spuneau că s-a luat decizia. Eu le spuneam că nu s-a luat, că nu știu nimic despre subiectul acesta”, a precizat fostul ministru. 

Alexandru Nazare a adăugat că modul în care a fost demis, fără ca premierul să îi informeze pe colegi, a fost o lipsă de respect față de liberali. 

”Rugămintea mea și discuția avută cu premierul a fost clară, i-am spus să discutăm în forurile statutare ale partidului. Din nefericire, nu a mai ajuns în forurile statutare ale partidului, dar acest lucru era o chestiune de respect față de toți membrii PNL. Era un mesaj de respect prin care li se transmitea decizia tuturor liberalilor. E un mesaj prost pe care îl dă în partid”, a mai spus ministrul demis. 

Citește și: ”Culisele statului paralel | De ce a fost EXECUTAT ministrul Alexandru Nazare de Florin Cîțu”

Articolul precedentBilanț coronavirus 2 septembrie: 1.470 de cazuri noi, 26 decese
Articolul următorCulisele statului paralel | Alexandru Nazare, declarații EXPLOZIVE – Premierul, avertizat despre creșterea prețurilor la gaze și curent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.