CSM a amânat discuțiile privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul CSM a decis amânarea discuțiilor privind suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu.

Inspecția Judiciară a cerut, miercuri, suspendarea din funcție a judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, de la Tribunalul Mangalia, cea care are în lucru dosarul 2 Mai. Magistratul a cerut un nou termen pentru a putea fi prezent la dezbateri. „La data de 16 aprilie 2024, ora 15:07, s-a înregistrat pe rolul Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a doamnei Popoviciu Ioana Ancuța – judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia, propunere formulată în temeiul art. 52 din Legea nr. 305/2022 privind Consiliul Superior al Magistraturii”, conform unui comunicat transmis, miercuri, de CSM.

Conform sursei citate, „Secția pentru judecători în materie disciplinară a stabilit termen pentru soluționare la data de 17 aprilie 2024, ora 10:00, termen stabilit în considerarea dispozițiilor art. 55 alin. (3) din Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Superior al Magistraturii aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 6 iulie 2023, care prevăd că propunerea Inspecției Judiciare privind suspendarea din funcție a magistratului se soluționează de urgență”.

Judecătoarea a cerut acordarea unui nou termen

„La data de 16 aprilie 2024, ora 15:55, a fost comunicată doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța citația emisă în dosar, precum și o copie a lucrării.

La data de 17 aprilie 2024, ora 08:00, a fost înregistrată cererea doamnei judecător Popoviciu Ioana Ancuța prin care a solicitat acordarea unui nou termen pentru a se prezenta la soluționarea propunerii privind suspendarea din funcție.

La termenul de judecată din 17 aprilie 2024, Secția pentru judecători în materie disciplinară a încuviințat, în temeiul art. 13 și art. 222 Cod procedură civilă, cererea de amânare a judecății cauzei formulată de doamna judecător Popoviciu Ioana Ancuța pentru a garanta dreptul la apărare al acesteia, stabilind un nou termen de judecată la data de 24 aprilie 2024, ora 11:00”, conchide sursa citată.

Articolul precedentPercheziții în Capitală și cinci județe, într-un dosar de înșelăciune
Articolul următorMonica Macovei vrea să scape de pedeapsă! Mutare de ultim moment a fostului ministru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.