CS Unirea Alba Iulia reprezintă România la Campionatul Mondial de Powerlifting din Canada

CS Unirea Alba Iulia reprezintă România la Campionatul Mondial de Powerlifting, Juniori și Tineret, ce se va desfășura în perioada 26-31 august, la Regina, în Canada.

Delegația României este condusă de către Ovidiu Pănăzan – președintele Federației Române de Powerlifting și antrenor voluntar al secției – și formată din trei sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia: Cătălin Buciuman (tineret, cat. 74 kg), Alexandru Catarambă (juniori II, cat. 120 kg) și Alexandru Cazacu (tineret, cat. 120 kg).

Competiția va avea la start peste 40 de națiuni de pe șase continente.

Participarea powerliftingului românesc în cadrul Campionatului Mondial de Powerlifting din Canada este fără doar și poate victoria simbolică dar și fizică a unui mod de a gestiona o ramură sportivă fără compromisuri, fără înțelegeri pe sub diverse mese de protocol, fără negocierea credinței care ne poartă pe acest drum al performanței.

Mă bucur pentru acești tineri, pentru perspectiva pe care și-au creat-o prin intermediul unui sport care necesită calități deosebite pentru a fi practicat la acest nivel.

Mă bucur de asemenea să văd că avem în directorul CS Unirea Alba Iulia, domnul Corneliu Mureșan, un sprijin real, necondiționat și ferm într-o perioadă în care tot mai puțini oameni înțeleg performanța.

Este important ca opinia publică să știe că această deplasare se face prin sprijinul exclusiv al acestui om care încearcă să creeze la Alba Iulia o infrastructură sportivă care să ne permită să vorbim despre performanță și în afara competițiilor școlare”, a spus Ovidiu Pănăzan.

Campionatul Mondial este cea mai importantă competiție de profil, iar România participă cu o delegație de sportivi selectată riguros, în urma unor criterii care exced simpla formă sportivă a celui care îmbracă culorile reprezentative.

Noi nu credem în noroc și coincidențe, ci în puterea exemplului personal, în muncă, dăruire și perseverență, în oamenii care, de-a lungul timpului, au făcut ca lucrurile să se întâmple, pentru că nu printr-o întâmplare s-au adunat, în jurul domnului Ovidiu Pănăzan, cei mai buni sportivi din România. Aceștia au fost formați, ajutați, iar astăzi întorc gloria și bucuria. A venit timpul să punem semnul egal între baftă România și baftă CS Unirea”, a spus directorul clubului, Corneliu Mureșan.

Campionatul din Canada, de la Regina, este destinat juniorilor I (tineret) și juniorilor II.

Amintim că la recentul Campionat Mondial de Powerlifting, din Africa de Sud, desfășurat în septembrie 2018, CS Unirea Alba Iulia a obținut o medalie de bronz prin sportivul Cătălin Buciuman.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări.

Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare.

Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare. 

Articolul precedentFlagrant la Casa Județeană de Pensii Alba . Un bărbat a vrut să dea ȘPAGĂ pentru un bilet de tratament
Articolul următorViață mai bună pentru mai multe familii din Alba Iulia