Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia a obținut finanțare în valoare de 172.365 de lei (circa 36.500 de euro) în urma unei cereri depuse la Consiliul Județean Alba, banii urmând să fie folosiți, între altele, pentru indemnizații, prime, cheltuieli medicale, cheltuieli de transport, cazare și masă, obiectivele fiind câștigarea mai multor medalii naționale și internaționale.  

De mulți ani suntem cel mai bun club sportiv din județul Alba. Câștigăm medalii la campionatele naționale și internaționale, iar sportivii crescuți de antrenorii noștri fac parte din loturile naționale. Consiliul Județean Alba a înțeles că suntem un club mic, dar puternic, care face cinste județului, iar de serviciile clubului beneficiază foarte mulți copii. E rândul Primăriei Alba Iulia să sprijine sportul, tinerii și performanța„, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Acordarea banilor pe secții:

Subprogramul Atletism: Obiectivele sunt 4 medalii de aur, 3 medalii de argint și 3 medalii de bronz la Campionatele Naționale și convocarea a cel puțin doi sportivi la loturile naționale ale României, care vor reprezenta țara noastră la competițiile internaționale oficiale. Suma care va fi acordată – 65.000 de lei.

Subprogramul Haltere: Obiectivele sunt 1 medalie de aur, 2 medalii de argint și 3 medalii de bronz la campionate naționale. Suma care va fi acordată – 7.800 de lei.

Subprogramul Box: Obiectivele sunt 2 medalii de argint și 2 medalii de bronz la campionate naționale. Suma acordată – 15.000 de lei.

Subprogramul Judo: Obiectivele sunt 3 medalii de aur, 6 medalii de argint și 6 medalii de bronz, cât și selecționarea unui sportiv pentru lotul național al României. Suma – 6.300 de lei. 

Subprogramul Orientare: Participarea la Campionatele Europei de Sud-Est. Obiectivele sunt: 6 medalii la finalele Campionatelor Naționale și convocarea a cel puțin unui sportiv la loturile naționale. Suma care va fi alocată – 5.995 de lei.

Subprogramul Powerlifting: Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, juniori și Participarea la Campionatul Mondial de powerlifting, seniori. Obiectivele sunt: 1 medalie la Campionatele Mondiale de Juniori, 2 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Juniori, 3 locuri IV – VII la Campionatele Mondiale de Seniori. Suma – 72.270 de lei.

La competiții participă atât sportivi, cât și antrenori, iar banii vor fi cheltuiți pentru indemnizaţii sportive, prime și alte drepturi cheltuieli medicale (vitamine și susținătoare de efort, medicamente, materiale sanitare, unguente, produse pentru refacere și recuperare), controlul doping, cheltuieli transport, cazare, masă și altele.

Sportivii și antrenorii, de la toate secțiile sunt recompensați pentru rezultatele obținute la competiții sportive și la Campionatele Naționale și Internaționale, după caz.

Proiectul cu care CS Unirea Alba Iulia a obținut finanțare, de la CJ Alba, se numește: „Performanţă la nivel înalt pentru sportivii olimpici şi neolimpici de la CS Unirea Alba Iulia”.