Creștere ALARMANTĂ a cazurilor de COVID-19, în România! Informații CRUCIALE despre evoluția pandemiei: MĂSURI posibile

Informație de ultimă oră! Numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 crește alarmant în România. Autoritățile vorbesc deja despre peste 10.000 de noi cazuri, înregistrate în ultima săptămână, potrivit surselor Realitatea PLUS. 

 

Creștere alarmantă a cazurilor de infectare cu COVID-19 în România, în ultima săptămână. Pandemia ar putea lua o nouă turnură. Dacă ritmul crescător se menține ridicat, autoritățile ar putea readuce în discuție o serie de măsuri, cum ar fi și cea legată de purtarea măștii în spații închise.

Reamintim că în ultima raportare emisă de Ministerul Sănătății pentru perioada 20-26 iunie 2022 au fost înregistrate puțin sub 4.000 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, vorbim despre 3.974 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID – 19), cu mențiunea că 547 dintre cazurile noi din intervalul menționat sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

 

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.919.461 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.
Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.18.

Cât privește decesele, țara noastră a înregistrat un total de 65.739 de cazuri, 13 dintre ele având loc în intervalul 20-26 iunie. 

 

COVID-19 a început să își refacă simțită prezența în Europa încă de la finalul lunii iunie. În Marea Britanie, spre exemplu, situația este de-a dreptul îngrijorătoare, asta după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o singură săptămână. Acest fapt poate fi pus, cel mai probabil, pe fondul circulaţiei celor mai recente variante de Omicron, BA.4 şi BA.5, conform celor mai recente date.

Creşterea este observată la toate vârstele și în toate ţările şi regiunile Angliei.

Numărul de spitalizări continuă și el să crească, existând indicii timpurii ale unei tendinţe ascendente a internărilor la Terapie intensivă în rândul vârstnicilor.

Articolul precedentAccident pe o stradă din Alba Iulia! Două femei au ajuns la spital
Articolul următorIndicele ROBOR la 3 luni a urcat la 6,55% pe an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.