Controale în unităţile de cazare cu ocazia minivacanţei de 1 Decembrie

Personalul medical al DSP Alba efectuează, controale tematice în unităţile de cazare, pentru respectarea condiţiilor igienico-sanitare în minivacanţa de 1 Decembrie. 

Echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Alba, formate din inspector sanitar şi medic sau asistent igienă, vor recolta teste de sanitaţie, vor verifica condiţiile de depozitare a materiei prime, modul de prelucrare şi servire a produselor finite, condiţiile igienico-sanitare din blocurile alimentare, dotarea cu substanţe dezinfectate, vor controla carnetele de sănătate şi cursurile de igienă ale angajaţilor, precum şi condiţiile din unităţile hoteliere, pensiuni şi alte tipuri de unităţi de cazare.

Vor fi verificate, de asemenea şi unităţile de alimentaţie publică.

Acţiunea tematică din luna noiembrie fiind realizată suplimentar celor din timpul anului, cu scopul de a preîntâmpina incidente care ţin de condiţiile sanitare şi de igienă.

Transmitem reprezentanţilor unităţilor de cazare şi de alimentaţie că se pot adresa Direcţiei de Sănătate Publică Alba pentru orice fel de probleme pe care vom încerca să le soluţionăm în virtutea competenţelor prevăzute de lege.

Totodată şi clienţii ne pot sesiza la numărul de telefon 0258 835 243, în cazul în care consideră că sănătatea publică este pusă în pericol.” – au declarat cei de la DSP Alba.

Având în vedere numărul mare de înnoptări care se anunţă în minivacanţa de 1 Decembrie, controalele vor fi efectuate în special în Alba Iulia şi împrejurimi, iar apoi în zonele mai îndepărtate.

Articolul precedentAmplasarea radarelor în 3 – 5 noiembrie
Articolul următor2 tineri prinși în timp ce încercau să pătrundă într-o casă pentru vârstnici