Consumul de prune este INTERZIS dacă suferiți de una din aceste boli

Datorită zaharurilor pe care le conţine, pruna are puternice calităţi energizante, stimulând sistemul muscular şi nervos. 

 

Pentru cei care depun eforturi fizice mari, specialiştii recomandă mai ales folosirea fructelor uscate, deoarece au o valoare energetică de cinci ori mai mare decât cele proaspete.

Pe lângă faptul că sunt deosebit de gustoase, prunele uscate conţin vitamina A, C şi grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier.

 

În general, fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile şi previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. 

Cu toate acestea, medicii avertizează că prunele nu sunt pentru toată lumea.

 

“Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care suferă deja de diabet zaharat pentru că au o concentraţie ridicată de glucide. De asemenea, consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

 
 
Articolul precedentMIPE, anunț pentru părinți: TICHET de 500 de lei pentru sute de mii de copii din familii defavorizate – Cererea, depusă până la 10 septembrie
Articolul următorHackerii susțin că ar fi spart TikTok – Care este reacția companiei chineze

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.