Concert simfonic special pentru medicii care luptă cu pandemia

Mai mulți artiști din județul Alba și Districtul Prignitz din Germania susțin, marți, 30 noiembrie 2021, un concert extraordinar vocal – simfonic. Cele două regiuni sunt înfrățite, iar concertul este dedicat cadrelor medicale care luptă cu pandemia de coronavirus. De altfel, accesul la eveniment va fi permis doar personalului medical.

Orchestra simfonică, alcătuită la Alba Iulia special pentru acest eveniment, va concerta alături de o parte dintre cei mai apreciați soliști vocali de operă din cadrul Academiei de muzică „Lotte Lehmann” din Perleberg (Prignitz): Angelo Raciti, Julia Araujo, Lada Shornik și Kento Uchiyama.

În programul concertului, vor fi interpretate lucrări muzicale de Meyerbeer, Bizet, Massenet, Donizetti, Mozart, Gounod, Cilea, Rimski-Korsakov și Verdi, sub bagheta dirijorală a Maestrului Cristian Sandu, lector univ. dr. la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Organizatorii au transmis că accesul public la eveniment va fi permis doar personalului medical din județul Alba, în semn de respect și gratitudine, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului de desfășurare și cu purtarea măștii de protecție.

Vor avea acces doar cadrele medicale vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Alba Iulia printr-o serie de eveniment, printre care o ceremonie militară, depuneri de coroane, dar și un spectacol de drone, care va încheia ziua de 1 Decembrie.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentMinistrul Finanțelor anunță primele date despre bugetul pentru 2022 – Ce se întâmplă cu taxele din România
Articolul următorSTS, prima defilare la parada de Ziua Naţională – 50 de specialişti şi 6 autospeciale de comunicaţii vor trece pe sub Arcul de Triumf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.