O atenţionare meteorologică Cod Galben de instabilitate atmosferică a fost emisă, miercuri, de meteorologi pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova Olt, Teleorman, Giurgiu, dar şi parte din Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov.

Ionuţ

Mai întâi a fost emisă o informare valabolă în intervalul 26 mai, ora 11:00 – 29 mai, ora 10:00

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țării. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

   

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.

   

Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Ulterior a fost emis un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 26 mai, ora 14:00 – 27 mai, ora 06:00

Local în Oltenia și Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.