Coaliția, resuscitare reușită pentru un pacient fără loc la ATI și fără medicamente!

PNL-USR-UDMR trage să moară. A reacționat la procedura de resuscitare a președintelui, Klaus Iohannis, și acum se zvârcolește. De obicei, resuscitarea aduce doar o prelungire a agoniei. Dar pacientul e un balaur cu două capete incleștate într-o luptă mai presus  decât viața. Nu doar a lor, ci și a altor 20 de milioane de suflete..
Observatorii de pe margine au remarcat cu inteligență că un previzibil eșec al lui Dacian Cioloș oferă o abordare simetrică. PNL îl respinge pe președintele USR. Cei de la USR îl resping pe președintele PNL. Dacă războiul continuă barca se scufunda cu toată lumea.
Observație perspicace, dar trebuie amintit că o coaliție de guvernare nu e un desen pe o planșă. A guverna înseamnă a impune decizii. A impune presupune autoritate. Profesională, morală sau politică. Și autoritatea lui Florin Cîțu cel puțin este la pământ din ambele perspective. Apoi, dizidența pe cale a deveni sciziune a lui Ludovic Orban ridică problema majorității și arata că USR nu are cum să așeze Coaliția pe alte baze cu un partid care nu este el deocamdată așezat.
PNL și USR își joacă destinul. Liderii liberali și progresiștii au în fața examenul supraviețuirii, nu al câștigării unei poziții mai avantajoase. Iar destinul, ca de obicei, e prezent și el. Proverbul cu cine sapa groapa altuia cade el în ea este de actualitate. Miniștrii Sănătății au pregătit o capcană pentru PNL și chiar pentru români. Se poate vorbi de sabotarea sistemului sanitar care lovește întreg sistemul sanitar și a devenit vizibila pentru toată lumea. La orice negociere, USR vine cu vuietul sirenelor în gol al ambulanțelor. 
Președintele, Klaus Iohannis, a aplicat procedura de resuscitare prin propunerea lui Dacian Cioloș.  Dar minunea învierii e imposibilă. Bătaia a fost atât de crâncenă că toată lumea e acum la ATI. Cine să mai injecteze adrenalină și cine să se ridice și să redeschidă spitalul care a devenit România? Apropo, nici nu mai există adrenalină în stoc!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDivorț cu amenințări
Articolul următorO tamponare s-a lăsat cu trei arestări! Care este motivul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.