CINE nu are voie să se vaccineze anti-COVID-19

Medicul Gindrovel Dumitra a anunțat care sunt cele două categorii de persoane care NU pot face vaccinul anti-COVID-19. Este vorba de persoane hiperalergice care au contraindicație clară pentru vaccin, ca și alte persoane cu boli cronice care, la fel, nu au voie să se vaccineze, potrivit recomandării medicilor curanți.

„Multe contraindicații sunt temporare, nu definitive. Există soluții!”, anunță medicul Gindrovel Dumitra, președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei.

„Discutăm de două tipuri de contraindicații absolute, și aici noi cunoaștem șocul anafilactic suferit la o doză anterioară de vaccin, respectiv la trombocitopenia care apare după administrarea unei doze de vaccin”, a declarat medicul Gindrovel Dumitra, luni seară, la un post TV.

„În afară de acestea există o paletă destul de largă de contraindicații temporare unde putem să enumerăm pacienții aflați în tratament cu imunosupresoare sau chimioterapie. În aceste cazuri data la care se administrează vaccinul trebuie aleasă împreună cu medicul curant, astfel încât beneficiul să fie maxim. Dar în niciun caz nu vorbim de contraindicație definitivă: la acești pacienți se poate administra vaccinul”, a transmis medicul.

Gindrovel Dumitra a spus și cum pot proceda cei care nu se pot vaccina pentru a prezenta o dovadă la locul de muncă.

„Testarea la trei zile nu ar trebui să fie o excepție, nu trebuie privită ca o măsură de pedepsire, ci de prevenire a transmiterii virusului. Cu sau fără un document, persoana respectivă trebuie să se protejeze în această perioadă pentru a nu se îmbolnăvi – acesta este  elementul esențial”, a avertizat medicul.

Ce se întâmplă în cazul persoanelor care au avut reacții adverse la un anumit tip de vaccin anti-COVID-19

Medicul Gindrovel Dumitra a explicat că în cazul unei serii de alte reacții adverse care au fost suferite, de exemplu la un anumit tip de vaccin, se recomandă folosirea vaccinului pe altă tehnologie.

„Dacă a apărut o reacție adversă la vaccinul bazat pe adenovirus, bazat pe vector viral, atunci se va folosi la rapel vaccinul pe bază de ARN mesager, precum și invers. 

Există soluții pentru persoanele care într-un fel sau altul se află în situația de a nu își administra același tip de vaccin”, a mai spus medicul.  

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Nelu Tătaru, despre o posibilă tulpină COVID românească: E clar că avem manifestări extrem de virulente
Articolul următorDiscursuri halucinante la Mănăstirea Durău „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte. Să nu vă otrăviți copiii!”- Teodosie Paraschiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.