Cinci secrete pentru o digestie sănătoasă. Sfaturi utile pentru a evita problemele digestive

Regulile unei dietei de bază pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos nu sunt complicate: mâncați mai multe legume, reduceți carnea roșie și evitați alimentele foarte procesate. Dar nu este doar ceea ce mănânci; modul în care mănânci este, de asemenea, vital. Ai putea presupune că dacă ai consuma aceeași masă, în aceleași cantități, zi de zi, ar avea același impact.

Specialiștii ne atrag atenția asupra modului în care consumăm alimentele. Locul, modul, frecvența și starea de spirit pot afecta felul în care te simți după masă, fiind elemente importante în menținerea unui sistem digestiv optim.

Iată șase reguli simple ce îmbunătățesc digestia: 

 

1. Mestecă mâncarea

Cercetările arată că până la 30% din amidonuri sunt digerate în gură. Acesta conține enzima amilaza, care descompune amidonul, care se găsește în alimente precum pâinea și pastele. Începerea digestiei prin stimularea producției de salivă. Cercetările arată că până la 30% din amidonuri sunt digerate în gură. Prin secreția de saliva restului lanțului digestiv este avertizat că alimentele sosesc, astfel intestinul înceape să elibereze amestecul potrivit de acizi și enzime digestive.

 

Evidați vorbitul în timpul mestecatului – înghiți mai puțin aer, un alt beneficiu care ajută la evitarea disconfortului intestinal. Un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition în 2009 a constatat că oamenii au absorbit cu aproximativ 15% mai mulți nutrienți atunci când mestecau migdale de 40 de ori, decât atunci când mestecau doar de zece ori o gură. Și dacă managementul greutății este scopul tău, un alt studiu, de la Universitatea de Medicină Harbin din China, a arătat că oamenii au consumat cu 12% mai puține calorii atunci când au mestecat fiecare gură de 40 de ori, comparativ cu 15 ori. Nivelurile lor de grelină (hormonul „foamei”) au fost considerabil mai scăzute la 90 de minute după masă.

Citește continuarea pe realitateamedicală.net.

Articolul precedentCalendar ortodox, miercuri, 21 septembrie. Zi importantă pentru Biserica Ortodoxă. Ce sfânt este prăznuit astăzi
Articolul următorRevolut confirmă că a fost atacată de hackeri: datele a peste 50.000 de utilizatori, expuse

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.