Chestionarul prin care părinții își exprimă opțiunea privind vaccinarea copiilor ajunge azi în școli

Chestionarul de exprimare a intenţiei de vaccinare în rândul elevilor minori va fi distribuit, de vineri, în unităţile de învăţământ din întreaga țară, prin intermediul inspectoratelor şcolare. Completarea documentului este facultativă, iar refuzul completării sau exprimarea dezacordului privind vaccinarea n-au nicio repercursiune asupra elevului sau părinților.

Ministerul Educației a menționat că documentul are rolul de a-i sprijini pe cei care doresc să se imunizeze şi au acordul informat, în scris, al părinţilor sau al reprezentanţilor legali.

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.

 

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și direcțiile de sănătate publică.

„Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic”, a mai transmis Ministerul Educației.

 

 

Articolul precedentTânăr din Alba, găsit mort pe stradă, la Sibiu!
Articolul următorO nouă directivă europeană: încărcătorul universal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.