Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări Alba au desfășurat la sfârşitul săptămânii trecute o acțiune pe raza de competenţă, având ca scop combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini. Un bărbat din Serbia a fost depistat cu ședere ilegală.

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Alba au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind combaterea șederii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României.

În urma activităților întreprinse a fost identificat cu ședere ilegală un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Serbia.

Din verificări a reieşit că acesta a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul statului român la expirarea dreptului de şedere.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional în conformitate cu prevederile O.U.G. nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe numele bărbatului a fost emisă decizie de returnare, cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul ţării noastre, fiind instituită și măsura interzicerii intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Sursa: Realitatea de Alba