Cerealele românești vândute la prețuri de nimic. Mesaj DISPERAT al fermierilor: Vom muri de foame!

Cerealele românești se vând anul acesta la prețuri de nimic! Este mesajul disperat transmis de fermieri, care spun că vor ajunge muritori de foame, din cauză că piața va fi invadată de cereale ieftine, de import. În plus, cultivatorii din mai multe zone ale țării se confruntă și cu seceta care a dus la scăderea producției de anul acesta. 

 

Vremea nu a fost în favoarea plantațiilor de cereale anul acesta. Cu toate că ministrul Agriculturii dă asigurări că vom avea suficiente cereale și pentru export, fermierii nu sunt întru totul de acord.

Cultivatorii de grâu trag, însă, un alt semnal de alarmă. Ei spun că, anul acesta, cerealele se vor vinde la prețuri foarte mici și riscă să nu își acopere costurile de producție. Asta pentru că piața va fi invadată de grâu ieftin, importat din Ucraina.

 

O tona de grau se va vinde cu circa 1.700 de lei, bani din care fermierii abia reusesc sa isi acopere costurile de productie. In acest context faina s-a scumpit cu peste 30% iar producatorii spun ca de vina sunt intermediarii care profita si cresc preturile.

„Brutariile sau morile de panificatie nu vin sa faca contracte cu fermierii. Noi facem contracte cu multinationalele. Pun un adaos foarte mare si e normal ca si painea sa se scumpeasca”, a afirmat Valentin Popa, prim-vicepreședinte Asociația Forța Fermierilor.

 

Fermierii spun că dacă grâul se va vinde la acest preț tot anul, nu își vor permite să investească în producția de anul următor. 

Articolul precedentClasament WTA: Simona Halep a urcat o poziție
Articolul următorConsumul de energie, raționalizat în Germania și Moldova! Cum am putea trăi din nou ca pe vremea comunismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.