Cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume. Clasament stabilit de lingviști

O echipă de lingviști britanici a stabilit care sunt cele mai frumoase nume ce pot fi puse copiilor. Studiul s-a realizat în Marea Britanie și Statele Unite. După ce au analizat, din mai multe puncte de vedere, sute de nume, specialiștii au întocmit o listă scurtă cu 50 de opțiuni.

Experții au anunțat că cel mai frumos nume de fetiță din Statele unite și Marea Britanie este Sophia, în timp ce Matthew și Zayn conduc clasamentul băieților din respectivele țări.

Alegerea celor mai sonore și plăcute nume s-a făcut după analizarea unei liste cu 400 de variante, din care, prin eliminate, s-a ajuns la 50 pentru fete și 50 pentru băieți, potrivit Daily Mail.

 

Pentru a realiza departajarea, au fost folosite criterii precum fonetica, dar și intensitatea reacțiilor pe care le stârnește asupra altora rostirea unui nume.

 

Astfel, în fruntea clasamentului pentru nume feminine, pe primul loc s-a situat Sophia, atât în SUA, cât și în Marea Britanie, în timp ce pentru cel mai frumos nume masculin amercanii au ales Matthew, iar englezii Zayn. Cel puțin ultima varianta pare să se bazeze foarte mult pe uriașa popularitate a vedetei pop Zayn Malick, numele nefiind unul foarte răspândit. 

 

NUMELE CARE ÎNCEP CU „E” SUNĂ CEL MAI BINE LA URECHE

Un detaliu interesant care apare în analiză este că numele de fete care încep cu litera „E” par să fie mai plăcute la auz, fapt dovedit de prezența în prima parte a clasamentului a unor Ellie, Emily, Evelyn, Eva și Elena.

Și nume inspirate de flori au succes, fapt dovedit de Ivy, Lily și Violet.

Articolul precedentVremea 2 decembrie – Ploaie, lapoviță,vânt puternic
Articolul următorCe faci când ai poftă „de dulce” și cum elimini zahărul din organism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.