Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara?

Mulți oameni au o poftă nebună de ciocolată și, deși în mare parte acest lucru se datorează gustului său delicios, există și anumite explicații științifice pentru pofta pe care o simți pentru acest aliment.

 

Experții spun că poftele alimentare sunt extrem de răspândite atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Pofta de carbohidrați este una dintre cele mai comune, iar ciocolata este unul dintre cele mai populare alimente după care tânjesc oamenii. Statisticile arată că 40% dintre femei și 15% dintre bărbați își doresc de obicei acest desert delicios. În timp ce alte alimente pot fi înlocuite, pofta de ciocolată este una dintre cele mai greu de controlat.

Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara?

Este cazul să afli ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara. Din păcate, specialiștii spun că acest obicei ți-ar putea fi dăunător. Iată de ce:

 

1. Îți afectează somnul

Un somn de calitate este necesar pentru ca organismul să funcționeze bine, însă există multe lucruri care ți-ar putea afecta odihna. Statisticile arată că depresia, tulburările emoționale și bolile terminale sunt în fruntea listei factorilor care afectează negativ somnul, dar și consumul de alimente bogate în cofeină pot fi, de asemenea, vinovate.

 

2. Îți poate da coșmaruri

Cercetările au arătat că alimentele ce conțin mult zahăr pot crește riscurile de a avea coșmaruri. Potrivit unor studii, 31% dintre participanți au raportat că au avut vise tulburătoare de fiecare dată când au mâncat alimente bogate în zahăr înainte de culcare, inclusiv ciocolată, prăjituri sau bomboane. Efectele au fost relativ mai severe pentru cei care au mâncat ciocolată.

3. Îți poate provoca arsuri la stomac

Persoanele care suferă de reflux gastroesofagian și mănâncă înainte de culcare ciocolată, pot observa că simptomele lor se agravează. De obicei, arsurile la stomac sunt mai frecvente noaptea deoarece corpul se află în poziție orizontală și favorizează revenirea mâncării în esofag. Deși există factori majori de risc pentru arsurile la stomac pe timp de noapte, inclusiv stresul, obezitatea, consumul de alcool și supraalimentarea, mulți oameni suferă de arsuri la stomac în somn după ce au mâncat alimente cu ciocolată.

Când ar trebui să mănânci ciocolata?

 

După ce ai aflat ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara, ar fi bine să încerci să renunți la acest obicei. Dar, vestea bună este că te poți bucura de gustul desertului tău preferat pe timpul zilei, scrie divahair.ro

Articolul precedentRabla pentru electrocasnice 2022. Etapa a doua. Când începe și care sunt criteriile
Articolul următorBitcoin a scăzut miercuri la 16.521,60 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din noiembrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.