Ce limuzine folosesc cei mai importanți oameni ai lumii și ce valoare au bolizii

Cei mai puternici oameni ai lumii nu circulă oricum. Ci cu cele mai sigure și luxoase mașini. Inclusiv președintele Klaus Iohannis. Șefii de stat au la dispoziție adevărate fortărețe pe patru roți, concepute pentru a-i proteja în fața celor mai mari pericole. Mașinile sunt blindate și costă o avere. Jurnalistul Realitatea Plus, Delia Olaru ne artă ce limuzine îi transportă și ce dotări au. 

 

Klaus Iohanis, presedintele României folosește o limuzină comandă specială. Este vorba despre un Merțedes-Benz Clasa S pe care președintele țării o folosește de la începutul mandatului. Limuzina este blindată și dispune la interior de elemente de protecție, locuri speciale pentru armele gărzilor de corp, dar și dotări precum scaune încălzite şi ventilate, cu funcţie de masaj si televizor. Modelul prezidențial costă peste 120.000 de euro.

Imagine

Captură video

 

Joe Biden, Presedintele Americii are cea mai sigură mașină din lume. Este vorba despre un Cadillac blindat. Limuzina are ferestre antiglonț, un blindaj de 5 cm și uși cu o grosime de 20 cm. Podeaua este rezistentă la atacuri cu grenade, anvelopele sunt armate pentru a rezista la atacuri sau la explozii. Biden are la dispoziție conexiune la internet și la satelit, precum și un frigider în care este păstrat sânge compatibil cu grupa de sânge a președintelui. Prețul: 1,5 milioane de dolari.

Imagine

     The Beast, mașina cu care se deplasează Joe Biden/ Foto: Profimedia

 

Când vine vorba despre Vladimir Putin, trebuie să știți că acesta are o limuzină rusească. Masina seamana cu un Rolls-Rois atât prin aspect, cât și prin dimensiuni. Versiunea folosită de Putin dispune de un blindaj de câteva mii de kilograme, ceea ce face ca greutatea totală a mașinii să fie de 6,5 tone.

Imagine

Mașina cu care se deplasează Vladimir Putin/ Foto: Profimedia

Emmanuel Macron este primul președinte francez care folosește ca mașină oficială un model DE ES 7. Model care și-a făcut debutul în noiembrie 2021. Principala caracteristică a SUV-ului este acoperișul care este integral retractabil. Varianta prezidențială folosită de Macron se spune că ar costa peste 100.000 de dolari.

Imagine

Mașina cu care se deplasează Emmanuel Macron/ Foto: Profimedia

 

De-a lungul timpului, Papa Fransisc a folosit diferite mașini în timpul vizitelor pe care le-a efectuat în străinătate, însă cel mai cunoscut papamobil este acest Merțedes-Benz blindat. Partea din spate a SUV-ului a fost îndepărtată. Și asta pentru a face loc unei platforme supraînălțate, care este înconjurată de pereți fabricați din sticlă antiglonț.Valoarea papamobilului este de aproximativ 425.000 de dolari. 

Imagine

Mașina cu acre se deplasează Papa Francisc/ Foto: Profimedia

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorCu drag despre România | Iubiți Bacăul, inima vie a Moldovei – Pământ românesc binecuvântat de Dumnezeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.