CE ESTE DEMENȚA?

O PREOCUPARE GLOBALĂ 

Demența este un termen umbrelă folosit pentru a descrie o serie de tulburări neurologice progresive (cele care afectează creierul) care afectează memoria, gândirea și comportamentul. Există multe tipuri diferite de demență, dintre care boala Alzheimer este cea mai frecventă. Unii oameni pot avea o combinație de tipuri de demență. 

Indiferent de tipul diagnosticat, fiecare persoană își va experimenta demența în felul său unic. Demența este o preocupare globală, dar este observată cel mai adesea în țările mai dezvoltate, unde speranța de viață a populației este mai mare.

CÂȚI OAMENI SUNT AFECTAȚI? 

Societatea Alzheimer raportează că astăzi în Marea Britanie există peste 900.000 de persoane care trăiesc cu demență. Se estimează că aceasta va crește la 1,6 milioane până în 2040. Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență, afectând între 50 și 75% dintre cei diagnosticați. 

În SUA, se estimează că există 5,5 milioane de bolnavi de Alzheimer. O creștere procentuală similară este așteptată în următorii ani. Riscul de a dezvolta demență crește direct proporțional cu vârsta. Ratele de diagnosticare se îmbunătățesc, dar se crede că mulți oameni cu demență sunt încă nediagnosticați.

EXISTĂ UN LEAC?

În prezent, nu există un tratament curativ pentru demență însă există tratamente ce ajută la stagnarea sau ameliorarea simptomatologiei. Noile medicamente pot încetini progresia acestei patologii iar eficacitatea tratamentului crește o dată cu diagnosticarea precoce.

IMPORTANT: Informațiile din acest articol sunt recomandări generale cu caracter informativ, facultativ, ce nu înlocuiesc indicațiile unui medic specialist.

 Sursa: Alzheimer’s Society

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCum alegem partenerul de viață și părintele copiilor noștri 
Articolul următorTESLA recheamă peste 1 milion de mașini în service – Ce probleme de soft sunt la unele modele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.