Cât va trebuie să stea la închisoare un bărbat care a condus beat

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Blaj la doi ani şi cinci luni de închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, în stare de recidivă postcondamnatorie.

În actul de sesizare, s-a reţinut, că la data de 19.10.2021, în jurul orelor 21:31 inculpatul a fost oprit în trafic de către organele de poliție, în timp ce se deplasa cu autoturismul marca BMW, după ce în prealabil în intervalul orar 17:00-21:15 a consumat aproximativ 400 ml vinars și bere.

Organele de poliție au procedat la identificarea inculpatului, în prezența martorului care îl însoțea pe inculpat, apoi l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care inculpatul a fost condus la Spital în vederea recoltării probelor biologice și stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia audierii, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, respectiv că la data de 19.10.2021, în intervalul orar 17:00-21:15 a consumat băuturi alcoolice, vinars și bere la domiciliul său, împreună cu martorul, apoi împreună cu acesta s-au deplasat cu autoturismul marca BMW, condus de inculpat, în oraș pentru a cumpăra băuturi alcoolice.

Martorul confirmă declarația inculpatului, respectiv că împreună au consumat, în total 5 l de bere cu alcool, apoi au plecat în oraș pentru a mai cumpăra băuturi alcoolice, cu autoturismul condus de inculpat.

Prin raportare la cazierul judiciar al inculpatului, instanța reține că acesta a săvârşit infracțiunea ce face obiectul prezentei cauze în stare de recidivă postcondamnatorie, fiind condamnat la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel, în termen de 10 zile, de la comunicare.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentA fost descoperită o nouă gaură neagră, imensă! Aceasta are o masă de aproximativ 33 de miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui
Articolul următorO femeie a ajuns la spital după ce două autoturisme s-au tamponat frontal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.