Caravana Medicală se află în Brașov. Spitalul mobil staționează în comuna Pârâu până pe 1 februarie

Caravana Medicală și-a deschis ușile pentru oameni în cel de-al 4-lea județ de la începutul anului. Localnicii din județul Brașov, din 3 comune, vin de ieri să ceară ajutorul Spitalului Mobil. Medicii proiectului și toți voluntarii nu sunt opriți nici de temperaturile cu minus, nici de oboseală. Sunt acolo pentru oameni și îi ajută cu sufletele deschise pe fiecare în parte.

Cu specializări diverse și servicii vaste, toți pacienții care au trecut pragul Caravanei Medicale au beneficiat de analize de sânge, EKG-uri, consultații oftalmologice, operații de cataractă, dar și consultații stomatologice. Toate acestea gratuit.

Oamenii s-au arătat recunoscători față de Caravana Medicală, despre care au numai cuvinte de laudă, în timp ce își exprimă dezamăgirea față de statul român. Se plâng că sistemul public de sănătate este nepăsător și, până să ajungă la Spitalul Mobil, nu au mai trecut pragul unui cabinet medical chiar și de zeci de ani.

Caravana Medicală a reușit să trateze peste 14.000 de români din 26 de județe. Peste 200 de oameni vor beneficia de operații de cataractă prin intermediul Caravanei Medicale.

Peste tot oamenii spun că este necesară o implicare mai mare din partea autorităților în asigurarea accesului la servicii medicale de calitate în toate zonele țării, astfel încât niciun român să nu fie lăsat în afara sistemului de sănătate.

 
 

Sursa: Realitatea Medicala

Articolul precedentMAE: Transportul aerian și cel în comun, paralizat total în Finlanda
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.