Când expiră banii de pe cardurile de energie. Până la această dată mai poți plăti facturile

În această perioadă, mulți români își pun întrebarea când expiră banii de pe cardurile de energie, având în minte necesitatea de a gestiona cât mai bine bugetul pentru iarnă. Pentru a beneficia de acești bani, românii sunt nevoiți să-i folosească până la data limită stabilită de autorități. În caz contrar, cardurile de energie expiră, iar banii aferenți se pierd.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că cardurile de energie urmează să primească o a doua tranșă de 700 de lei. Potrivit declarațiilor sale, banii vor fi încărcați în carduri începând cu data de 15 septembrie. Este important de menționat că beneficiarii trebuie să fie conștienți de un detaliu esențial: dacă nu utilizează fondurile până la o anumită dată limită, cardurile de energie expiră și banii se pierd. Prin urmare, trebuie să se aibă în vedere acest aspect, astfel încât să se poată beneficia de sprijinul financiar oferit și să se evite pierderea banilor.

Când expiră banii de pe cardurile de energie

Poșta Română a anunțat lansarea celei de-a doua etape a Programului „Cardul de energie”. În acest sens, poștașii au început să colecteze și declarațiile persoanelor ce nu dețin o adresă precisă, o situație mai des întâlnită în zonele rurale. De asemenea, se recomandă achitarea facturilor online sau direct la poștași, care sunt dotați cu echipamente special concepute pentru a prelua plata facturii direct de pe cardul beneficiarilor.

„Etapa a doua a Programului a demarat cu tipărirea și împlicuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale Poșta Română. Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum și celor care între timp și-au schimbat adresa de domiciliu.

Pe de altă parte, cei care își păstrează calitatea de beneficiar din prima tranșă vor putea folosi cardurile și pentru tranșa a doua. Totodată, ca și în cazul primei tranșe, și de această dată poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situație predominantă în mediul rural.

Cu experiența de succes a primei etape din programul cardurilor de energie, iată că venim din nou în sprijinul românilor vulnerabili și în etapa a doua. Îi îndemnăm pe beneficiari să aleagă plata facturilor direct la poștaș, cu PDA-ul, sau prin intermediul aplicației online existente pe site-ul Poștei Române.

Plățile electronice sunt cele mai rapide, mai moderne și mai confortabile soluții și, din fericire, le avem la îndemână în beneficiul clienților noștri. Compania pune la dispoziție toate cele 9000 de dispozitive mobile pe care le deține, pentru ca plățile facturilor să se desfășoare cu cea mai mare rapiditate și eficiență oriunde pe teritoriul României”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română.

O întrebare arzătoare a românilor ce beneficiază de ajutorul din partea statului este când expiră sumele de pe carduri. Astfel, atât banii de pe cardurile aferente primei tranșe, cât și cei aferenți celei de a doua tranșe, pot fi folosiți până la data de 27 decembrie 2023. După acea dată, banii nu mai pot fi folositți.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPreliminarile EURO 2024. România – Kosovo, marți pe Arena Națională
Articolul următorPeste 7000 de cazuri de infectare cu COVID-19, într-o singură săptămână, în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.