Campanii de promovare a sănătății pentru aiudeni

În perioada 14 – 30 noiembrie 2018 Direcția de Asistență Socială a municipiului Aiud organizează o serie de campanii de promovare a sănătății.

Program:

– Ziua Mondială a Diabetului – 14 noiembrie 2018
– Ziua Națională fără tutun – 15 noiembrie 2018
– Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice – 18 noiembrie 2018

Scopul acestor campanii este: informarea persoanelor care suferă de diabet sau sunt predispuse la riscul de a face diabet; încurajarea populației să adopte un stil de viață sănătos; promovarea factorilor de risc ai diabetului și ale consumului de tutun; conștientizarea riscului la care se expun persoanele care folosesc medicamente antibiotice fără prescripție medical și implicarea comunității în problemele de sănătate publică.

În cadrul acestei campanii se vor derula activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar – unde vor fi prezentate materiale informative și vor avea loc discuții cu elevii privind efectele negative ale fumatului şi formarea de abilităţi de viaţă sănătoasă precum si la Cabinete medicale de familie şi în comunitate.

La sediul administrației pieței Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” – se va desfășura în data de 15 și 22 noiembrie, între orele 09:00 – 12:00, campania de măsurare gratuită a glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale persoanelor interesate precum și distribuirea de materiale informative referitoare la cele 3 campanii de promovare a sănătății.

Campania are ca obiective conştientizarea populaţiei generale cu privire la efectele nocive ale fumatului, folosirea antibioticelor fără prescripție medicală, promovarea alimentației sănătoase și a activității fizice regulate, de reducere a problemei globale legată de obezitate și persoanele supraponderale.

Articolul precedentNUMITORUL COMUN: MOARTEA. Expoziția itinerantă ajunge la Alba Iulia
Articolul următorCampanii de promovare a sănătății în Sebeș

Comments are closed.