Campania de colectare a deșeurilor electrice din Alba Iulia este în plină desfășurare!

Pe 13 octombrie a avut loc prima ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, inițiativă a WEEE Forum, centrul de competență nr.1 în lume, în gestionarea deșeurilor electrice.

În jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume s-au alăturat acestui demers, printre care și România. Asociația RoRec, membră a WEEE Forum, împreună cu operatorul local partener, pun Municipiul Alba Iulia pe lista evenimentelor internaționale ce au loc cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Timp de o săptămână, începând cu 13 octombrie, până pe 20 octombrie, cetățenii din Alba Iulia au posibilitatea să se debaraseze de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acțiunii de colectare organizate de autoritățile locale șiServiciul Local de Colectare Alba. În prima zi a campaniei au fost amenajate trei puncte de colectare provizorii în diverse locații din oraș, iar începând cu 14 octombrie, până pe 20 octombrie, cetățenii sunt invitați să apeleze gratuit TelVerde 0800 444 800 pentru a scăpa simplu și rapid de deșeurile electrice. Serviciul Local de Colectare asigură preluarea gratuită de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice grele sau voluminoase. Tot ce trebuie să facă cetățenii interesați de acest serviciu este să sune la TelVerde 0800 444 800 și să facă o programare pentru a-i fi ridicate gratuit deșeurile.

Implică-te acum! Debarasează-te de obiectele electrice vechi, inutile, până la încheierea acestei campanii și poți câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite la tombolă: un aspirator, un cuptor cu microunde, două mașini de călcat, două mixere și trei cafetiere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, la Primăria Alba Iulia.

De ce trebuie să colectăm selectiv deșeurile electrice?

Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar  acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Articolul precedentAparatură și echipamente medicale în valoare de aproape 4 milioane de lei pentru trei spitale din Alba
Articolul următor„Fii mai presus de influenţă”, proiect de prevenire a consumului de alcool și stupefiante

Comments are closed.