Cadou de Crăciun: Prețul gazelor a scăzut cu 20%, după ultimele vești din Europa

Prețurile de referință la gaze naturale din Europa au scăzut, joi, cu peste 20% ca urmare a faptului că o flotilă de nave încărcate cu gaze lichefiate din SUA se îndreaptă spre Europa.

De la începutul anului şi până în prezent preţurile la gaze în Europa au crescut cu peste 600%, după ce Rusia a limitat livrările tocmai într-un moment în care economiile europene ieşeau din pandemie.

În prezent, preţurile la gaze în Europa sunt de 13 ori mai mari decât în SUA şi de asemenea vânzătorii pot obţine preţuri mai mari în Europa decât în Asia, ceea ce face continentul european principala destinaţie pentru gaze naturale lichefiate.

Potrivit datelor consultate de Bloomberg și citate de Agepres, cel puţin 10 nave încărcate cu gaze naturale lichefiate se îndreaptă spre Europa. Alte 20 de nave par să traverseze Atlanticul chiar dacă nu au declarat încă destinaţia lor finală.

Cargourile cu gaze lichefiate din SUA vor compensa pentru reducerea livrărilor din Rusia, principalul furnizor al Europei. Preţurile au scăzut şi pe fondul prognozelor meteo conform cărora temperaturile în Europa de Nord-Vest vor creşte peste normalul acestei perioade pe parcursul săptămânii următoare.

Articolul precedentMasca de protecție devine obligatorie în exterior, în Italia
Articolul următorAjun de poveste, la Realitatea PLUS – Legile Puterii, ediție specială cu Alexandra Păcuraru, ora 20:50

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.