Polițiștii au fost prezenți la Școala Gimnazială Vasile Goldiș din Alba Iulia unde au discutat, cu elevii de clasa a VIII-a despre fenomenul bullyng-ului. Copiii au fost încurajați să reclame hărțuirea și agresiunea de orice fel.
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, parteneri în proiectul intitulat „Împreună pentru Siguranța tinerilor” s-au întâlnit azi, 7 noiembrie, cu 60 de elevi, de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială “Vasile Goldiș” Alba Iulia.
Elevilor li s-a explicat faptul că hărţuirea (bullying-ul) este atunci când o persoană se poartă urât în repetate rânduri cu o altă persoană sau o face dinadins să sufere.
Oricine poate fi victima hărţuirii, indiferent de vârstă. Ea poate avea loc la şcoală, acasă sau online şi poate însemna că cineva te împinge, te loveşte, te tachinează, îţi ia lucrurile, îţi dă porecle, te ignoră intenţionat sau se ia de tine pentru că eşti altfel.
Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să nu dea curs provocărilor și să evite violența.
Un alt subiect abordat a fost cel al consumului de droguri, iar specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia au explicat ce sunt drogurile, ce înseamnă dependența și servajul, care sunt efectele asupra sănătății și statutului social al unui consumator și cum își atrag, traficanții, clienții.