Băieții deștepți cu ochi albaștri din spatele afacerilor de pe Aeroportul Otopeni. De când coordonează Serviciile activități economice ilicite?

Grupuri de interese care au legătură cu oameni din serviciile secrete, implicate în licitația spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni! Gașca oamenilor din servicii își întinde tot mai mult tentaculele pentru a pune mâna pe o felie cât mai generoasă din afacerea bănoasă de pe cel mai mare aeroport din țară, Aeroportul Otopeni. Duty-free-urile de aici au ajuns, prin inginerii bine puse la punct, pe mâna generalului Florian Coldea. Ce implicații se află în spatele afacerilor și cum de a ajuns fostul șef al SRI Eduard Hellvig să coordoneze activități economice ilicite? 

Potrivit unui raport al Consiliului Concurenței, una din agențiile de monitorizare care supravegheau activitățile de la Aeroportul Otopeni și bunul mers al lucrurilor este firma Business Saga S.R.L. 

Firma Saga S.R.L. se laudă că ar combina abordarea consultativă cu experiența vastă în proiecte complexe și diversificate de afaceri: strategie de intrare pe piață, integrare post achiziție/fuziune, analize de piață, modelare financiară și ajutoare de stat. 

Imagine

Acționari la Saga S.R.L. sunt, însă, Paul Gheorghiu și George Dorobanţu. 

Imagine

Foto: Paul Gheorghiu

Și, dacă numele pionului statului paralel George Dorobanțu este de notorietate, fiind fostul director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), cel al lui Paul Gheorghiu se bucură (încă, dar pentru cât timp?!) de o oarecare discreție, fiind finul fostului director SRI Eduard Hellvig, fost șef al Cancelariei primului-ministru în Guvernul Cioloș și un apropiat al generalului Florian Coldea. 

Scandalul duty-free-urilor: licitație cu dedicație pe Aeroportul Otopeni. Reprezentantul Lagardere în România, firma câștigătoare, afaceri pe bandă rulantă cu Florian Coldea

Compania franceză Lagardère a câștigat, la finele anului trecut, licitația pentru spațiile duty-free de pe Aeroportul Otopeni.

Firma a fost singura admisă pentru a participa la licitația organizată de Bursa Română de Mărfuri. Ceilalți doi competitori au fost eliminați în faza depunerii ofertelor tehnice, întrucât calendarul licitației a fost unul extrem de scurt. Într-o singură lună, companiile interesate ar fi trebuit să consulte toată documentația procedurii, iar ulterior să întocmească propria ofertă formată din câteva sute de pagini. 

Potrivit Newsweek, ar fi existat o înțelegere între CNAB, Bursa Română de Mărfuri și compania Lagardere. Iar suspiciunea e întărită și de faptul că documentația licitației a fost întocmită de un consultant al francezilor de la compania Lagardere.

Cozmin Gușă atrăgea atenția, cu puțin timp în urmă, că reprezentatul Lagardère în România, Ovidiu Zegheru, are afaceri cu Florian Coldea. Potrivit consultantului politic, în Franța este de notorietate faptul că Lagardère că este entitate sprijinită de Serviciul de Informații Externe al țării. 

„Lagardère este o companie care în Franța este de notorietate că este entitate sprijinită de Serviciul de Informații Externe al Franței, același serviciu care s-a implicat și în decorarea, de către statul francez, al lui Florian Coldea, serviciu care, de asemenea, l-a sprijinit pe Dacian Cioloș în candidatură. Există, cumva, garanția că s-a căzut la pace, că dosarul nu se va instrumenta, pentru că lideri ai PNL și PSD sunt vizați. Dacă statul român și-ar face treaba, licitația ar trebui anulată, pentru că reprezentanții firmei câștigătoare sunt implicați în fapte de corupție”, spunea Gușă. 

Citește și: Dezvăluiri explozive despre JAFUL orchestrat la aeroportul Otopeni – Cum face bani „La Famiglia” din umilirea românilor

 
 
Articolul precedentMureșenii beneficiază timp de 2 săptămâni de serviciile Caravanei Medicale
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.