Autoritățile din Austria vor confisca maşinile şoferilor care depășesc viteza legală și le vor scoate la licitație

Autoritățile din Austria vor confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală și le va scoate la licitație. Măsurile vor fi luate gradual în funcție de cât de mult a fost depășită limita legală. Prin urmare, șoferii care depășesc cu 60 km pe oră limita de viteză în localitate vor avea mașina confiscată până la două săptămâni, conform noului plan al guvernului. În cazul unor abateri repetate sau dacă viteza depășește 80 km/h, limita legală din localități, mașina va fi confiscată definitiv și scoasă la licitație.

 

Autorităţile locale spun că încearcă să pună capăt curselor ilegale de stradă şi altor cazuri care implică viteze mari, deoarece au loc multe accidente soldate cu decese, iar uneori sunt implicaţi trecători nevinovaţi.

Prin urmare, persoana care este prinsă conducând cu 60 km pe oră peste limita de viteză în localităţi, unde limita de viteză este de obicei de până la 50 km/h sau cu 70 km/h peste limita de viteză în afara localităţilor, unde limita este de 130 km/h, va avea maşina confiscată până la două săptămâni, conform noului plan al guvernului.

 

În cazul unor abateri repetate sau dacă viteza depăşeşte 80 km/h în localităţi, respectiv 90 km/h în afara lor, maşina le va fi confiscată definitiv şi, de obicei, scoasă la licitaţie.

Noul plan completează măsurile introduse anul trecut care au prelungit perioada în care şoferii au carnetul suspendat dacă depăşesc viteza maximă legală.

Articolul precedentMoș Nicolae. Cum este sărbătorit Sfântul Nicolae în alte țări
Articolul următorFenomen îngrijorător: Aproape 17 % dintre copiii români de 15 ani nu merg la şcoală, de aproape 6 ori mai mult faţă de media UE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.