Curtea de Apel Alba Iulia a judecat cererea de anulare a unui act administrativ formulată de fostul procuror general Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei. Magistrații au admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă, a respins ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr.
Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Admite excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei şi în consecinţă: Respinge, ca inadmisibilă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei cu sediul în Bucureşti, str. Apolodor nr. 17, sector 5. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia. Pronunţată conform art. 396 alin. 2 din Cod de Procedură Civilă, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea Grefei, la data de 06 Noiembrie 2019.
În luna aprilie, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost înregistrată sub numărul de dosar 231/57/2019 cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii MinisterulJustiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce a făcut obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (Raportul privind revocarea reclamantului din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a actelor care au stat la baza acestuia). Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului.