Aproape 180.000 de certificate de cazier judiciar au fost eliberate în format electronic

Peste 177.000 de certificate de cazier judiciar au fost eliberate în format electronic, prin HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la nivel naţional, în perioada 1 ianuarie – 31 mai.

În intervalul menţionat, au fost eliberate în total 914.348 de certificate de cazier judiciar.

„Certificatul de cazier judiciar pentru persoanele fizice se obţine de la orice subunitate de poliţie în care funcţionează ghişeul pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar. Acesta se eliberează, de regulă, pe loc sau în cel mult trei zile lucrătoare”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut şi online de către persoanele fizice de cetăţenie română, prin două mecanisme de acces.

Pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar electronic, cetăţenii au la dispoziţie următoarele servicii online:

* prin platforma hub.mai.gov.ro (https://hub.mai.gov.ro/serviciu/), solicitanţii vor completa un formular disponibil în platformă, iar pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la unităţile de poliţie care eliberează certificate de cazier judiciar;

* prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, pentru utilizatorii care sunt înregistraţi sau doresc să se înregistreze în platformă. Solicitarea cazierului se face urmând procedura de validare a identităţii electronice, folosind un card bancar înrolat 3D Secure, emis de o instituţie bancară din România. În urma validării, aceştia vor fi redirecţionaţi către platforma hub.mai.gov.ro, pentru completarea online a cererii tip.

„HUB-ul de servicii online al MAI a fost creat pentru a uşura interacţiunea cetăţeanului cu structurile Ministerului, urmând ca, pe această platformă, să fie integrate mai multe servicii publice oferite de instituţie”, arată sursa citată. AGERPRES

Articolul precedentStarea sănătăţii lui Joe Biden, pusă public sub semnul întrebării de parlamentari democraţi
Articolul următorINS: Cheltuielile cu protecţia socială, în România, au avut o pondere de 16,2% din PIB, în 2022

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.