Angajatorii obligați să mărească salariile angajaților cu vechime. De când se aplică legea

Salarii mai mari pentru angajaţii cu vechime, în anumite condiții, potrivit unei prevederi din Codul Muncii. 

Din anul 2021, Codul Muncii are o prevedere conform căreia angajatorii au obligația de a majora salariile angajaților stabilite la nivelul minim, după o perioadă de activitate de cel mult doi ani.

Angajaţii cu o vechime de cel puţin doi ani la acel loc de muncă nu vor mai putea fi plătiţi cu salariul minim pe economie, începând de la 1 ianuarie 2022, potrivit OUG nr.142/2021.

prevederea intrat în vigoare în anul 2022, urmând ca ea să aibă efecte de anul viitor, din 1 ianuarie 2024.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. 

După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile (…) se aplică și pentru salariatul plătit cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioada de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022″, se precizează în Codul muncii.

„Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară

Articolul precedentVremea 19 februarie – România, între ninsori viscolite și maxime de 18 grade
Articolul următorAlertă alimentară! 38 de magazine LIDL închise de ANPC din cauza neregulilor grave descoperite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.