Amenzi pentru prostituție și avertismente pentru cerșetorie

În urma participării Jandarmeriei Alba la prevenirea şi combaterea fenomenului prostituţiei, joi, 21 iunie și duminică, 23 iunie, a.c., pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia au fost surprinse 4 femei cu vârste cuprinse între 24 şi 39 de ani care, pentru a obţine foloase materiale, încercau să acosteze persoane de sex bărbătesc în vederea practicării de raporturi sexuale.

Jandarmii le-au explicat consecinţele legale ale faptei săvârşite, le-au îndrumat să desfăşoare o activitate lucrativă în acord cu normele de convieţuire în societate.

Trei dintre cele 4 persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 500 de lei iar una dintre acestea cu avertisment.

În aceleași date, 3 persoane au primit avertismente pentru cerșetorie în zona unui supermarket.

Reamintim cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze la 112 pe cei care o practică şi că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Articolul precedentCeartă violentă între o mamă și fiica ei
Articolul următorTânăr din Șona reținut pentru furt