Ambasadorul Rusiei la ONU a vorbit despre o posibilă catastrofă nucleară. România ar fi printre cele mai afectate țări

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă joi la solicitarea Rusiei pentru a dezbate situaţia de la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie. Ambasadorul Rusiei la Naţiunile Unite a acuzat Ucraina de „atacuri criminale” asupra centralei, controlată de Rusia, care „împing lumea în pragul unei catastrofe nucleare”. România a fost menţionată de către Vasili Nebenzia printre ţările cele mai afectate de un eventual dezastru nuclear.

 

„I-am avertizat în repetate rânduri pe colegii noştri occidentali că, dacă nu vor face regimul de la Kiev să redevină raţional, atunci acesta va lua cele mai monstruoase şi iraţionale măsuri, ale căror consecinţe se vor răsfrânge mult dincolo de graniţele Ucrainei”, a declarat Vasili Nebenzia într-un discurs în faţa Consiliului de Securitate al ONU.

„Din păcate, asta este ceea ce se întâmplă acum”, a spus el.

 

Potrivit acestuia, întreaga responsabilitate pentru o eventuală catastrofă nucleară la centrala nucleară din Zaporojie va cădea pe umerii sponsorilor occidentali ai Kievului.

„Dacă atacurile forţelor armate ale Ucrainei continuă, această catastrofă se poate întâmpla în orice moment. Atunci, sub ameninţarea contaminării radioactive se vor afla teritoriile regiunilor Kiev, Zaporojie, Harkov, Poltava, Herson, Odesa, Nikolaev, Kirovograd, Vinniţa, RPD şi RPL, zonele de frontieră ale Rusiei şi Belarusului, precum şi Moldova, Bulgaria şi România”, a declarat diplomatul, citat de TASS.

 

„Şi acestea sunt cele mai optimiste previziuni ale experţilor. Dimensiunea reală a dezastrului nuclear de la centrala nucleară din Zaporojie este greu de imaginat. În acest caz, toată responsabilitatea pentru aceasta va cădea pe umerii sponsorilor occidentali ai Kievului” a conchis Vasili Nebenzia. 

Articolul precedentAdrian Vasilescu: „Criza din energie a dus la explozia inflației. Liberalizarea pieței de energie a fost greșit făcută”
Articolul următorAvertisment grav despre situația centralei de la Zaporojie: „Misiunea trebuie îndeplinită cât mai repede posibil”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.