Ambasadorul Germaniei în vizită oficială la Alba Iulia

Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, dl. Cord Meier-Klodt, s-a aflat astăzi în vizită oficială la Alba Iulia.

Ambasadorul Germaniei a discutat cu viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, prefectul județului Alba, Danut Halali și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Aceștia au discutat despre proiectele investiționale cu capital german din județul Alba, posibilitatea extinderii acestora, dar și despre identificarea unei abordări comune care să determine o mai bună relaționare cu piața muncii.

Cred că este unul dintre ambasadorii cu preocupările cele mai apropiate de tipologia problemelor cu care se confruntă România în relația cu investitori străini. Evident, este un interes major pentru ca lucrurile să evolueze în toate aspectele colaborării româno-germane.

Pornind de la însemnata moștenire comună rezultată dintr-o coabitare istorică, până la observația că Germania reprezintă partenerul cel mai important din schimburile comerciale, atât zonal, cât și național. 

Înțelegem toți că în Germania practica bate teoria, dar principiul interesului comun pleacă de la a evalua împreună ce ne lipsește și cum putem schimba asta. Din fericire, aici suntem aproape de a obține mai multe avantaje garantate de seriozitate și reciprocitate. Mai ales acum, când autostrada va permite mai multă flexibilitate.

Mai sunt lucruri care țin de disponibilitatea și interesul celor din București, pentru a recâștiga cu adevărat forța de muncă risipită în toată lumea.” a declarat Voicu Paul, viceprimar al municipiului Alba Iulia.

 

Articolul precedentPenultima zi de teste RO-ALERT! 
Articolul următorChirurgul plastician dr. Claudiu Filip, premiat Gala Zetta

Comments are closed.