Alocațiile vor CREȘTE de la 1 septembrie. Ce procent au stabilit guvernanții

Ministrul Muncii – Violeta Alexandru a introdus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, miercuri seara, proiectul de hotărâre cu privire la dublarea alocațiilor. Aceasta a făcut propunerea ca alocațiile să crească de la 1 septembrie 2020.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în ședința de Guvern, proiectul de Ordonanță de Urgență care prevede majorarea alocațiilor. Potrivit noii legi adoptate de Parlament, acestea trebuie majorate cu 300 de lei copiii între 2 și 18 ani și cu 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției.

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis: ”E un moment critic! Situația este EXTREM de gravă, iar măsurile de protejare a populației sunt importante acum”
Articolul următorRaed Arafat, măsuri DRASTICE după creșterea numărului de cazuri. Două DECIZII de ultim moment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.