Alexandru Rafila aruncă bomba: Este puțin probabil ca în următoarea perioadă persoanele nevaccinate să scape de infectarea cu Covid-19

Deputatul PSD Alexandru Rafila este de părere că este puțin probabil ca în următoarea perioadă persoanele nevaccinate să scape de infectarea cu Covid-19.

Profesorul consideră că tulpina care este dominantă în prezent, Delta, se transmite de trei ori mai repede decât varianta inițială a virusului.

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare.

 În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala. E foarte greu să nu contractezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, într-o emisiune la B1 TV.

Medicul a mai menţionat că în vara trecută în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea, care să îi convingă pe cei care nu erau decişi cu privire la vaccinare.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentRomânia, între criza politică și cea medicală. Radu Țincu, semnal de alarmă: ce urmează la sfârșitul lunii OCTOMBRIE
Articolul următorMedicamente periculoase, retrase de pe piață. Provocau infarct, atac cerebral sau tumori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.