Alexandru Rafila a demontat teoria potrivit căreia numărul mai mare al infectărilor este provocat doar de creșterea numărului de teste

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a demontat teoria potrivit căreia numărul mai mare al infectărilor este provocat doar de creșterea numărului de teste, dar nu ar indica agravarea situație privind răspândirea coronavisurului. Rafil avertizează că a crescut procentul de persoane infectate în rândul celor care sunt testate de rutină.

“În fiecare zi, am avut o creștere cu o sută de cazuri. Cam așa a fost, 600, 700, 800 , în afară de weekend, când se testează mai puțin. Au început unii “domnule, s-au testat mai mulți, au ieșit mai mulți”. E puțin diferit. De ce? Noi avem două categorii de teste. Avem 12.000-13.000 de teste care se fac persoanelor care întrunesc cerințele de la Institutul Național de Sănătate Publică și acum mai avem cam 10.000 de persoane în fiecare zi care se testează ca să se deplaseze în diverse locații, unde se cere acest test. Din cele 12.000 de teste de rutină, să le spunem, care se făceau și înainte, ați văzut că erau niște procente undeva între 4-5% pozitivitate. În momentul de față, de la testele astea de rutină, o să găsim 8-10% pozitivitate și un procent mic la cele care se fac pentru cei care călătoresc în alte țări, pentru că acelea  sunt persoane sănătoase,” a afirmat Alexandru Rafila la „Legile Puterii” de la Realitatea Plus.

Președintele Societății Române de Microbiologie a atras atenția că evoluția, în acest moment, este îngrijorătoare. 

„Sigur, dacă te uiți la situația globală, spui avem 20.000 de teste, deci avem tot 5%. Nu e adevărat. Noi avem de fapt 8-10% la testele de rutină, iar la persoanele care se testează ca să meargă în călătorii procentul este probabil 1%. Sau mult sub 1%. A crescut procentul de persoane infectate în rândul persoanelor care sunt testate de rutină și ăsta e un lucru foarte, foarte serios. Este îngrijorător. Dacă noi ne apropiem de 10% teste pozitive la simptomatici , atunci începem să avem o problemă”, a conchis medicul.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentOrdinul Ministerului Sănătății prin care sunt instituite criteriile de identificare a pacienţilor COVID-19, dar şi cele de externare în cazul acestora
Articolul următorRaed Arafat trage un semnal de alarmă în legătură cu suprasolicitarea sistemului medical

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.