Activități premergătoare pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României

Prima ședință de coordonare pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României de la Alba Iulia, în anul Centenarului, a avut loc la sediul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” în data de 17 octombrie.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, general de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, însoțit de mebrii din echipa de comandă a diviziei, comandanți ai structurilor Ministerului Apărării Naționale din județul Alba, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai structurilor locale din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, la nivel local, au participat la reuniune.

Astfel, a fost stabilită o agendă comună de lucru, direcții de acțiune și detalii de principiu priviind ceremoniile militare ce vor fi organizate în Alba Iulia.

În data de 30 noiembrie vor debuta manifestările dedicate Zilei Naționale cu ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la monumentele reprezentative din orașul Alba Iulia.

În 1 decembrie se vor regăsi momente simbolice și de reconstituire istorică (rostirea Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia, primirea soliilor în Sala Unirii) și defilarea detașamentelor de onoare și tehnicii de luptă.

Articolul precedentFinanțare pentru modernizarea zonelor verzi din Blaj
Articolul următor38 mc de material lemnos confiscați de la o firmă din Sebeș

Comments are closed.