Acțiuni pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat peste 237 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 80 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 153 de  mijloace de transport, din care 28 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.151 de persoane și au fost făcute verificări la 109 obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 114 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare și una care a participat la activități în spațiu închis pentru care au fost instituite restricții.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia,  au fost legitimate 215 persoane, au fost verificate 134 de autovehicule și 27 de societăți comerciale și au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, din care 19 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Acțiunile de control vor continua. Scopul acestora nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri. 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentTânăr de 19 ani, prins la volan fără permis de conducere
Articolul următorVIDEO Eduard Novak, ministrul Sportului, confirmă: ”Bucureștiul ar putea fi scos de pe lista EURO 2020″

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.