Acțiunea ”Foc de Artificii”

Mai multe obiecte cu conținut pirotehnic au fost ridicate de la un tânăr care încerca să le vândă. Polițiștii atrag atenția cu privire la pericolul reprezentat de folosirea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice. 

 

La data de 15 decembrie 2021, în jurul orei 21,00, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat un minor, în vârstă de 17 ani, din comuna Ighiu, în timp ce oferea, spre vânzare, articole pirotehnice. Asupra minorului au fost identificate 720 de astfel de articole, din categoria P1.

 

Față de minor, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, în vederea confiscări.

 

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Folosirea necorespunzătoare a acestora poate produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.      

Pentru prevenirea unor incidente negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedent16 pietoni, amendați pentru a că traversat neregulamentar
Articolul următorUn șofer beat s-a trezit în arest

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.