11 amenzi au fost aplicate în urma unei acțiuni organizate de Inspectoratul de Poliție Județean Alba. Acțiunea a avut drept scop verificarea activității prestate de Școlile de șoferi pe timpul desfășurării procesului de pregătire practică a cursanților.

La data de 24 iulie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Serviciul Rutier și Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, împreună cu reprezentanți din cadrul Registrului Auto Român – Filiala Alba, au organizat o acțiune, pe raza municipiului Alba Iulia, pe traseele de drum public utilizate de către instructorii auto în procesul de școlarizare practică a cursanților.

Acțiunea a avut scopul de a depista instructorii auto autorizați care nu respectă traseele și intervalele orare stabilite de Poliția Rutieră pentru pregătirea cursanților și verificarea legalității activității prestate.

De asemenea, s-a verificat starea tehnică a mijloacelor de transport utilizate.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost controlate 20 de autovehicule și au fost constatate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3 500 lei.

Sancțiunile au fost aplicate la HG 69/2012 privind transporturile rutiere.