Acţiune de amploare cu efective suplimentare în Alba Iulia

Poliţia Municipiului Alba Iulia a desfășurat o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi contravențiilor și identificarea autorilor de infracțiuni. Au fost legitimate 368 de persoane, constatate, în flagrant, 3 infracțiuni și au fost reținute 5 persoane, pentru fapte de furt și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ieri, 16 octombrie 2019, Poliţia Municipiului Alba Iulia a organizat o acţiune cu efective mărite, pe raza municipiului Alba Iulia, cu precădere în zona industrială, respectiv în cartierul „Lumea Nouă”.

La acţiune au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, criminalistic şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, care au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi de poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia.

Cu ocazia acţiunii au fost legitimate 368 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de legalitatea racordării acestora la reţelele de utilităţi publice dar şi verificarea modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

S-a urmărit, de asemenea, identificarea autorilor de infracțiuni şi creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în acest sens fiind controlate, în filtre rutiere, 150 de autovehicule.

Au fost constatate, în flagrant delict, 3 infracţiuni, două de furt de apă de la reţeaua publică și una la regimul rutier, iar poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, au identificat și reținut 5 persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de furt, tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire.

Totodată, au fost constatate 132 abateri de natură contravenţională, sancționate cu amenzi în valoare de 37.015 lei, din care 109 pentru încălcări ale normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanții SC APA CTTA SA – Sucursala Alba Iulia, au fost identificate două imobile care erau racordate, în mod ilegal, la rețeaua publică de apă potabilă.

Față de proprietarii acestora au fost întocmite dosare penale pentru furt.

În total, la acţiune au luat parte 85 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali care au fost sprijiniţi, în unele dintre activităţile de control, de către lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba şi de lucrători ai SC APA CTTA SA – Sucursala Alba Iulia.

Articolul precedentFOTO: Accident grav în afara localității Sântimbru
Articolul următorScandal într-un local public din Alba Iulia