Acțiune de amploare a polițiștilor în domeniul silvic

Pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au organizat o acţiune, cu efective suplimentare. În urma acestei acțiuni, poliţiştii au aplicat 232 de amenzi şi au confiscat 1 445,6 metri cubi de material lemnos.

În perioada 09 – 10 iulie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Cu această ocazie au fost efectuate 84 de controale, din care 9 în fondul forestier, 72 pe drumurile publice şi trei în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 295 de autovehicule şi 14 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 70 645 lei, din care 24 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 1 445,6 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 12 infracțiuni, din care 5 la Codul Silvic.

Articolul precedentAccident grav produs în comuna Meteș
Articolul următorDOCUMENT : Opoziția din Alba Iulia a lansat procedura de revocare a celor doi viceprimari ai municipiului

Comments are closed.