Abuzurile părinților asupra copiilor au CRESCUT îngrijorător în pandemie

Copiii au fost victime colaterale ale pandemiei. Statisticile privind abuzurile asupra acestora de către familie sunt îngrijorătoare, comparativ cu anii precedenți. Jumătate dintre minorii care au sunat la telefonul copilului au raportat abuzuri și violențe în familie, potrivit Realitatea Plus. 

Pe parcursul anului 2020, activitatea psihologilor de la linia de urgență 983 a fost încărcată. 
Cele mai multe forme de abuz înregistrate asupra minorilor au fost înregistrate la debutul pandemiei. Doar la Direcția Generală de Protecție a Copilului Iași s-au primit peste 50 de apeluri din partea minorilor care au reclamat că au suferit agresiuni din partea adulților.

”Peste 200 au fost intervenții la fața locului sau prin telefon. Specialiștii noștri au făcut consiliere tot prin telefon cu victimele violenței domestice, astfel că, pe parcursul anului trecut, am avut 77 de măsuri de plasament în regim de urgență”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași 

Psihologii spun că pandemia a avut și are în continuare un impact puternic asupra familiilor.
”Poate că au iritat părinții, și atunci au fost mai agresivi verbal, poate anumite injurii, amenințări, cuvinte umilitoare. Depinde de la caz la caz. Este un sentiment de abandon, sentimentul că nu este iubit. Din cauza acestor sentimente de abandon și de neiubire poate să fie o retragere în sine, o stimă de sine scăzută, poate să nu se mai concentreze pe învățat, poate să apară și abandonul școlar în această perioadă de pandemie”, a explicat psihologul Felicia Ciobanu.

Pentru ca tinerii agresați în familie să treacă peste traumele lăsate de abuzuri, au nevoie de consiliere psihologică de specialitate. 47% dintre copiii care au apelat telefonul copilului au raportat abuzuri și violențe în familie. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCozi mari la intrarea în Grecia! MAE: Cetăţenii români să completeze formularul PLF anterior deplasării şi să obţină în timp util codul de confirmare a înregistrării
Articolul următorLudovic Orban despre scandalul din PNL: ”Acei oameni pe care nu vreau să-i calific, sunt oameni care doresc să deformeze realitatea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.