A fost lansat apelul de proiecte pentru cabinete de planificare familială

Ministerul Sănătății a lansat ieri apelul de proiecte pentru I1.5 „Cabinete de planificare familială ” din cadrul Componentei 12 – Sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Beneficiar eligibil poate fi orice unitate spitalicească publică cu personalitate juridică/fiscală în cadrul căreia își desfășoară sau își va desfășura activitatea (inclusiv cei care doresc înființarea) un cabinet de planificare familială sau un alt cabinet medical care își asumă derularea activității de planificare familială. Unitățile sanitare publice eligibile sunt cele din subordinea:

  • Unităților administrativ-teritoriale (UAT), definite conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările şi completările ulterioare și constituite potrivit Legii nr. 2 din 16 februarie 1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • Parteneriatelor dintre autoritățile și instituțiile publice centrale și locale;
  • Altor autorități și instituții publice centrale, inclusiv instituții din sfera apărării şi ordinii publice și siguranței naționale respectiv Academiei Române;
  • Ministerului Sănătății și altor ministere cu rețea sanitară proprie aflate în subordinea și/sau în coordonarea acestora.

Alocarea apelului de proiecte

Investiția 1.5. are un buget total de 10.000.000 € fără TVA și se va realiza prin 4 metode:

  • I.1.5.a: O alocare de 8.000.000 €: pentru echiparea și renovarea a 119 cabinete de planificare familială;
  • I1.5.b: O alocare de 1.500.000 €: pentru derularea unei campanii de educația pentru sănătate, în special educația pentru sănătatea reproducerii care va fi implementată la nivel național cu prioritate în zonele vulnerabile, cu un număr mare de sarcini în adolescență și un număr mare de boli cu transmitere sexuală;
  • I1.5.c: O alocare de 315.000 €: pentru derularea unei campanii de perfecționare și actualizare a cunoștințelor personalului medical angajat în centrele de planificare familială respectiv în cadrul cabinetelor medicale care își asumă derularea de activități specifice de planificare familială;
  • I1.5.d: O alocare de 185.000 €: Ministerul Sănătății va achiziționa 8 automobile electrice pe care le va distribui câte 1 pentru fiecare regiune prin Ordin al ministrului sănătății. Automobilele se vor utiliza doar în scopul realizării deplasărilor pentru activității specifice de planificare familială, educație și conștientizare.

Activități eligibile

Prin intermediul Apelului competitiv I1.5.a vor fi sprijinite acțiuni specifice realizării de renovări și/sau dotări pentru cabinetele de planificare familială. Se pot finanța proiecte care conțin doar componenta de echipamente sau ambele componente.

În acest sens, un proiect poate conține:

  • Componenta „echipamente” presupune solicitarea unui set de echipamente și dotări cu o valoare estimată de 55.727 euro.
  • Componenta „grant financiar” sub forma unui grant financiar la dispoziția beneficiarului în valoare de maxim 11.500 de euro în vederea: unei lucrări de renovare/amenajare cu o valoare maximă alocată de 9.500 euro; o mobilier cu o valoare maximă alocată de 2.000 de euro.

Termenul limită de depunere este 31 martie 2023, ora 16:00. Dosarele de finanțare în cadrul acestei Investiții se încarcă pe platforma electronică dedicată PNRR.

Descarcă documentele

Articolul precedentAu fost semnate primele contracte de finanțare pentru protecția mediului
Articolul următorAu fost semnate contractele de finanțare pentru 3 rute turistice și culturale din Programul „România Atractivă”: ruta castrelor, ruta castelelor și ruta cetăților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.