A devenit funcțională platforma pentru raportarea reacțiilor adverse după vaccinarea anti-COVID

La doar două zile după ce primele vaccinuri împotriva noului coronavirus au ajuns în România, iar primele persoane din rândul acdrelor medicale aflate în lupta cu virusul au fost deja vaccinate a devenit funcțională și platforma pentru raportarea unor eventuale reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, orice persoană care are reacții adverse severe după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID poată raporta acum acest lucru. 

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a publicat pentru pacienți și pentru cadrele medicale noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea Raportează online o reacție adversă vaccin Covid-19, existând o secțiune pentru Pacienți și una pentru Profesioniști.
 
Imagine

Vă reamintim că primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au ajuns chiar a doua zi de Crăciun, respectiv pe 26 decembrie, la Institutul Cantacuzino din București.
 
Transportul a fost întâmpinat de premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, secretarul de stat Raed Arafat și coordonatorul campanie de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă.
 
Vaccinarea în țara noastră a început, oficial, duminică, 27 decembrie. Prima persoană vaccinată din țara noastră este o asistentă de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cel mai mare spital COVID. Este vorba despre asistenta Mihaela Anghel, în vârstă de 26 de ani, cea care, pe 27 februarie, a preluat primul caz COVID din România. La ora 10:00 a început vaccinarea și în alte nouă spitale de boli infecțioase din țară. Momentul marchează startul unei ample campanii de vaccinare nu doar în România, ci și în întreaga Uniune Europeană. 
 
Comisia Europeană a publicat prospectul tradus în limba româna al vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer. Conform documentului, sunt posibile reacţii adverse uşoare, care dispar în cel mult câteva zile.
 
 

Sursa: realitatea.net

Articolul precedentO femeie și un copil au ajuns la spital în urma unui accident produs pe un drum din Alba
Articolul următorVIDEO Specialiștii au răspuns, în direct la Realitatea Plus, celor mai frecvente întrebări legate de vaccinarea anti-COVID

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.