Pe cine dau vina românii pentru tragediile de la 2 Mai și spitalul Botoșani. Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj

Românii și-au dat cu părerea în cazul a două dintre tragediile care au șocat țara. Într-un sondaj realizat la comanda PSD, oamenii au fost întrebați cine se face vinovat pentru tragedia de la 2 mai, provocată de soferul drogat, dar și despre Alexandra, gravida care a murit la Maternitatea din Botoșani sub privirile medicilor indiferenți. 

România a fost zguduită de două tragedii în luna trecută. În primul caz, un șofer drogat a cauzat moartea a doi studenți în incidentul de la 2 Mai, în timp ce în al doilea caz, o tânără gravidă a pierdut viața în Spitalul Botoșani, sub atenta supraveghere a medicilor. Un sondaj CURS a analizat reacția românilor la aceste evenimente și pe cine consideră vinovați pentru producerea tragediilor.

Conform rezultatelor, 74% dintre români simt că țara noastră se îndreaptă „mai degrabă într-o direcție greșită”, în timp ce doar 19% au afirmat că România se îndreaptă „mai degrabă într-o direcție bună”.

În ceea ce privește accidentul mortal din 2 Mai, 51% dintre cei chestionați cred că vina pentru accidentul mortal din 2 Mai o poartă Vlad Pascu, șoferul drogat, aflat acum în arest preventiv.

15% dintre respondenți cred că de vină sunt traficul și consumul de droguri și tot atâția spun că responsabilă este poliția, care nu și-a făcut treaba. 10% cred că vinovați sunt părinții beizadelei, iar 4% dau vina pe primărie pentru că nu a făcut trotuare în zonă. Șocant, 2% spun că de vină sunt chiar victimele.

Imagine

În ceea ce privește tragedia de la Botoșani, cei mai mulți participanți la sondaj, mai exact 71%, cred că de vină sunt medicul și personalul care erau atunci de gardă. 11% cred că responsabil este medicul curant al tinerei, care nu a venit să o opereze în acea noapte.

10% dau vina pe conducerea spitalului, 2% dau vina chiar pe gravidă și 1% pe Consiliul Județean.

Imagine

Sondajul a fost realizat la comanda PSD în perioada 24-31 august, pe un eșantion de 1.067 de oameni, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare este de +/-3%. 

Articolul precedentStrategie în alb și negru – Ediția din 2 septembrie 2023
Articolul următorA fost prelungită perioada în care românii își pot cumpăra vechime în muncă. Cât costă un an de cotizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.