Femeile cu forme fac copii mai deștepți

Este uimitor cum corpul nostru poate juca un rol în modelarea creierului bebelușilor noștri. Un studiu recent ne-a oferit și mai multe motive să sărbătorim și să prețuim corpurile de toate formele și dimensiunile. Se pare că femeile cu forme au șanse mai mari de a avea copii mai deștepți și am adunat motivele din spatele acestei descoperiri interesante.

Grăsimea corporală poate oferi nutrienți importanți.

Este general acceptat în comunitățile științifice că inteligența este o interacțiune complexă între influențele genetice și cele de mediu. Cu toate acestea, se știe că factori precum îngrijirea prenatală, alimentația mamei și mediul general în care crește copilul le influențează semnificativ abilitățile cognitive și dezvoltarea intelectuală. 

Cu toate acestea, un studiu recent a descoperit o legătură între corpul femeilor și inteligența copiilor lor. Este foarte interesant să ne gândim la modul în care corpurile noastre ar putea avea de fapt un impact asupra dezvoltării creierului micuților noștri. Este ca și cum am descoperi o mulțime de factori noi la care nici măcar nu ne-am gândit până acum.

Potrivit unui studiu realizat de profesorul Will Lassek și echipa sa de la Universitatea Pittsburgh, aceștia au descoperit o legătură interesantă între anumite zone ale corpului unei femei și transferul de inteligență către bebeluși prin alăptare. Aceste zone, adesea denumite „bănci de grăsime”, includ șoldurile, coapsele și fesele.

În timp ce cercetătorii clarifică că nu pledează pentru obezitate ca stare sănătoasă, ei propun că excesul de grăsime corporală poate oferi nutrienți valoroși precum acizii grași omega-3 și vitamina D, care sunt benefice pentru dezvoltarea creierului fetal.

Cu cât este mai gras, cu atât copilul este mai isteț.

„Grăsimea din aceste zone este un depozit pentru construirea creierului unui copil”, afirmă profesorul Will Lassek. „Aveți nevoie de multă grăsime pentru a face un sistem nervos, iar grăsimile din aceste zone sunt, de asemenea, îmbogățite în DHA , care este o componentă deosebit de importantă în creierul uman.

Lassek a explicat în continuare că femeile au suferit schimbări evolutive care le permit să stocheze și să conserve aceste „grăsimi” până la naștere. Ulterior, atunci când femeile își alăptează bebelușii, aceste grăsimi, denumite „lipide care formează creierul, laptele matern”, sunt eliberate din organism, ducând la pierderea în greutate. „Se pare că femeile au evoluat pentru a acumula aceste grăsimi și a le ține până la nașterea unui copil.”

Potrivit unui alt profesor, Bainbridge, biolog reproductiv la Universitatea Cambridge, „Lipidele (grăsimile) din laptele matern care formează creierul provin în principal din grăsimea stocată în coapsele și fesele mamei”.

El adaugă în continuare că „Femeile cu coapse mai mari au niveluri mai ridicate ale acestor lipide și chiar există dovezi care sugerează că atât ele, cât și copiii lor pot prezenta o inteligență mai mare ca rezultat”.

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentAna Bogdan este în turul 2 la Wimbledon! Calificare după 2 tie-break-uri în fața celei de-a 15-a favorite
Articolul următorCea mai mare parte a ţării, sub avertizări cod portocaliu şi galben de furtuni, până vineri dimineaţă / În sud şi est este în continuare caniculă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.