Cifre exclusive. Cât plătește statul pentru deplasările în străinătate ale ministrului Alexandru Rafila

Realitatea Plus a prezentat, în exclusivitate, sumele uriașe pe care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, le-a cheltuit în deplasările externe efectuate de la preluarea mandatului. Cele mai multe au fost în Belgia, Franța sau Italia, însă cea mai scumpă e cea din Cuba. Ultima deplasare pe care a făcut-o este în Elveția, la finalul lunii mai a acestui an.  

De la preluarea mandatului, în data de 25 noiembrie 2021, Alexandru Rafila a fost în 19 deplasări, cele mai multe fiind alături de delegații ale Organizației Mondiale a Sănătății. Dacă am cumula duratele acestora, ar rezulta 2 luni pe cate ministrul le-a petrecut în diverse locuri din lume.

Rafila a fost de 4 în Belgia, de 3 ori în Franța, de 2 ori în Elveția, dar și în Spania, Italia sau Turcia.

Pentru cele 4 deplasări în Belgia, ministrul Sănătății a cheltuit 12.700 de lei. În această sumă intră diurna, cazarea, dar și cheltuielile de deplasare.

În cele 3 deplasări din Franța, Alexandru Rafila a cheltuit peste 18.000 de lei, potrivit datelor Realitatea Plus.

Cea mai scumpă deplasare de la preluarea mandatului a fost, însă, cea din Cuba, acolo unde ministrul a cheltuit aproape 34.773 de lei. Din această sumă, transportul a costat circa 24.000 de lei.

Și deplasarea din Israel, în martie 2022, pentru 4 zile, a fost una scumpă: 5.200 de lei transport și cheltuieli de protocol de circa 5.000 de lei.

La deplasarea din Cehia, în toamna anului trecut, doar pentru transport s-au cheltuit 4.400 de lei, iar cazarea a costat alte 2.900 de lei.

Ultima deplasare pe care a făcut-o este în Elveția, la finalul lunii mai a acestui an, pentru o întâlnire cu oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății. A cheltuit acolo în cele patru zile aproximativ 6.000 de lei doar pentru cazare, iar transportul a costat peste 7.000 de lei.

În toate aceste deplasări, ministrul a fost însoțit de unul dintre membrii cabinetului pentru care, de asemene, s-au cheltuit bani.

Articolul precedentRăsturnare de situație în cazul submersibilului dispărut: „Au fost detectate semne probabile de viață”
Articolul următorVremea 21 iunie. Temperaturile continuă să crească

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.